ΓΙΑΤΙ ΠΕΛΛΕΤ

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

ΠΕΛΛΕΤ ΜΥΤΙΛΗΝΗ
ΠΕΛΛΕΤ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ
ΠΕΛΛΕΤ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιατί Πέλλετ

Τα τελευταία χρόνια η χρήση πέλλετ είναι ιδιαίτερα δημοφιλής & σημείωσε σημαντική άνοδο ως εναλλακτικό καύσιμο θέρμανσης και ηλεκτροδότησης λόγω της ανόδου των τιμών των καυσίμων που το καθιστούν οικονομικότερο συγκριτικά με άλλα καύσιμα (πετρέλαιο, φυσικό αέριο)

Τα pellets αποτελούν ένα είδος στερεού φυσικού βιολογικού καυσίμου και αποτελούν μια εναλλακτική λύση για μια σύγχρονη, οικονομική, αποδοτική και φιλική προς το περιβάλλον θέρμανση καθώς είναι 100% φυσικό προϊόν.

Τα pellets ανήκουν στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας καθώς το διοξείδιο του άνθρακα (CO2) που εκλύεται κατά την καύση τους, απορροφάται απευθείας από τα φυτά κατά τη διαδικασία ανάπτυξής τους. Έτσι δημιουργείται ένας «κλειστός κύκλος» μηδενικών εκπομπών ρύπων.

 Έχουν τη μορφή μικρών κυλίνδρων ενώ παράγονται από υπολείμματα αγροτικών καλλιεργειών ή από μικρά πεπιεσμένα κομμάτια ξύλου χωρίς προσθήκη χημικών, που προορίζονται για ενεργειακή αξιοποίηση.

Οι τυπικές διαστάσεις των pellets είναι από 1-3 cm σε μήκος και από 6-10 mm σε διάμετρο. Εναλλακτικά μπορούν να παραχθούν και σε μορφή μικρών συμπαγών «τούβλων» διαφόρων σχημάτων, οπότε και ονομάζονται μπρικέτες (briquettes)

Το πέλλετ ξύλου ανήκει στο πρότυπο ΕΝ 14961-2 (πέλλετ ξύλου)

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΥΣΗΣ ΠΕΛΛΕΤ