ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ

ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

 

Παραλαβή από το κατάστημα: 300 €/tn 

 

Πυρήνας ελιάς ως καύσιμη ύλη

Με την τιμή του πετρελαίου στα ύψη…οι καταναλωτές στρέφονται σε κάθε είδους εναλλακτική πηγή θέρμανσης για να ζεσταθούν.

Το κουκούτσι ελιάς, αποδίδει τα μέγιστα με πολύ χαμηλό κόστος.

Με ειδική επεξεργασία του πυρήνα της ελιάς διαχωρίζεται το κουκούτσι από την ψίχα το οποίο αποξηραίνεται , δίνοντας ένα οικολογικό βιοκαύσιμο με υψηλή θερμική αξία, καθαρότερη καύση, χαμηλή τέφρα και οσμή

Μετά την πρώτη κατεργασία της ελιάς προκύπτει το ελαιόλαδο και η βιομάζα της ελιάς που είναι το σπασμένο κουκούτσι και η ελαιοψίχα

Η ελαιόψιχα με τη σειρά του πηγαίνει στο πυρηνουργείο και προκύπτει το πυρηνόξυλο (πυρήνας ελιάς)

Ένα καθαρό και σπουδαίο βιοκαύσιμο, είναι το θρυμματισμένο κουκούτσι της ελιάς (επεξεργασμένο πυρηνόξυλο). Είναι ένα είδος βιομάζας και μια ανανεώσιμη πηγή ενέργειας, συγκριτικά με τα αποθέματα πετρελαίου, λιγνίτη και φυσικού αερίου. Το καθαρό πυρηνόξυλο έχει μεγάλη θερμογόνο δύναμη και συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση λόγω της οικονομικότερης τιμής του από αυτή του πετρελαίου και των υπόλοιπων βιοκαυσίμων .

Η ποσότητα της τέφρας που παράγεται καθορίζει με τη σειρά της την ποιότητα του πυρηνόξυλου καθώς και η περιεκτικότητα του ίδιου σε υγρασία (η οποία επιβάλλεται να είναι μικρότερη του 8%).

Είναι καθαρό και οικολογικό προϊόν αφού δεν περιέχει χημικά και για την παραγωγή του δεν απαιτείται η υλοτόμηση δέντρων. Προέρχεται από απευθείας διαχωρισμό από την ψίχα και τη φλούδα της ελιάς. Έχει χαμηλό κόστος, ενώ παράλληλα αποτελεί ένα εξαιρετικό καύσιμο με υψηλή θερμογόνο δύναμη.

Το κουκούτσι της ελιάς, είναι απόλυτα άοσμο καθώς κατά την επεξεργασία του πυρηνόξυλου αφαιρούνται η ψίχα και η φλούδα της ελιάς ενώ, τα καυσαέρια από την καύση του, δεν δημιουργούν προβλήματα ρύπανσης, αφού δεν περιέχουν θείο ή άλλες ρυπογόνες ουσίες.

Το πυρηνόξυλο δύναται να χρησιμοποιηθεί για τους παρακάτω σκοπούς:

Κουκούτσι Ελιάς

Μυτιλήνη

Η Λέσβος ή η Μυτιλήνη, όπως επικρατέστερα αποκαλούμε το νησί από το όνομα της πρωτεύουσάς του, είναι ένας προικισμένος τόπος. Είναι ένα εύφορο νησί, κατάφυτο από πεύκα και ελιές και γοητεύει κάθε επισκέπτη με τις εναλλαγές των τοπίων. Έχει περιγραφεί, η Λέσβος, ως ένα απέραντο «δάσος ελιάς». Έντεκα εκατομμύρια ελαιόδεντρα συγκροτούν σήμερα έναν συνεχή ελαιώνα, βαθιά ριζωμένο στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού.

Η εταιρεία αξιοποιεί τον μοναδικό πλούτο της περιοχής προκειμένου να παράγει καύσιμη βιομάζα και να προσφέρει υψηλής ποιότητας λύσεις θέρμανσης για κάθε σπίτι ή επαγγελματικό χώρο με αξιοπιστία και συνέπεια στις καλύτερες τιμές της αγοράς.